indiska thé & kaffe magasinet logotyp
omossbanner

Med anor från 1870-talet

En butik med historik

Göteborgs äldsta kaffe- och tebutik

Redan på 1870-talet var butikens lokal en kaffedepot där högkvalitativt kaffe anlände från Västindien. År 1934 tog farmor över butiken som startades 1926. Dåvarande namn på butiken var "Indiska Kaffemagasinet" eftersom det var relativt dyrt med att trycka bokstäver på den tiden, därför uteslöts ordet "Thé". Men det var också kaffe som var den stora produkten. Ordet "Indiska" kommer från att det bästa kaffet odlades i Västindien. Butiken är idag den äldsta kaffe- och tebutiken i Göteborg och många vackra detaljer som glastaket kan än idag skådas i butiken.

Idag i butiken står andra och tredje generationens te- och kaffehandlare Camilla och Ulrika. Då och då kommer mamma Lillan ner och hjälper till, hon blandar idag samtliga blandningar i butikens sortiment.

Gammal bild på butiken med kunder

Nästan oändligt många blandningar

Det är ett hantverk att skapa blandningar

I början gjorde vi först egna kaffeblandningar. Kunder kom in med önskemål om vad de ville ha och vi blandade. Det blev en succé som gjorde att många kunder fick favoritblandningar som vi blandar varje gång de köper. Detta spred sig till teblandningar som vi också blandar på beställning efter vad kunden vill ha.

Idag har vi ungefär 40-tals kaffesorter och 250 tesorter som vi kan skapa många spännande blandningar på, testa gärna!

En bild på fyra kaffekvarnar
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram